Werkzaamheden Wijkertunnel Vanaf 21 maart

 In Nieuws

Bericht van Rijkswaterstaat:

Graag informeer ik u over werkzaamheden bij de Wijkertunnel in de komende twee weken. Vanaf 21 maart voeren we onderhoud uit aan de Wijkertunnel en brengen de tunnel weer terug in zijn oorspronkelijke staat. De tijdelijke extra rijstrook wordt weer een vluchtstrook en de maximumsnelheid overdag gaat omhoog van 90 naar 120 kilometer per uur. Daarmee ligt de Wijkertunnel er weer bij zoals vóór de renovatie van de Velsertunnel. Bovendien wordt het asfalt grotendeels vernieuwd en de markering hersteld tussen knooppunt Velsen en Beverwijk. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de vernieuwde Velsertunnel en de A22.

Vluchtstrook terug
Op de plek waar nu nog de tijdelijke extra rijstrook door de Wijkertunnel loopt, brengen we weer een vluchtstrook aan. Ook verdwijnt de tijdelijk lagere maximumsnelheid. Verkeer mag overdag weer met 120 kilometer per uur door de Wijkertunnel en na 19 uur met 130 kilometer per uur. Na de werkzaamheden is het wegennet in de IJmond weer zoals het was voor de renovatie van de Velsertunnel.

Verkeershinder tijdens onderhoud
We werken vooral ’s avonds en ‘s nachts. Eén nacht is de Wijkertunnel helemaal afgesloten. De overige nachten blijft steeds één verkeersbuis open. Verkeer wordt steeds omgeleid via de A22 en de Velsertunnel. De afsluitingen vinden plaats op de volgende dagen:
•    Dinsdag 21 maart tussen 21.00 uur ’s avonds en 05.00 de volgende ochtend: Wijkertunnel richting Alkmaar dicht
•    Woensdag 22 maart tussen 20.00 uur ’s avonds en 05.00 de volgende ochtend:
•    Wijkertunnel richting Amsterdam dicht.
•    Donderdag 23 maart tussen 20.00 uur ’s avonds en 05.00 de volgende ochtend: Wijkertunnel in beide richtingen dicht.

Nieuw asfalt A9 richting Amsterdam – weekend 24 maart
In het weekend van vrijdag 24 maart (20.00 uur) tot maandag 27 maart (05:00 uur) asfalteren we de A9 richting Amsterdam tussen knooppunt Beverwijk en knooppunt Velsen. Verkeer naar Haarlem/Amsterdam wordt omgeleid via de Velsertunnel.

Nieuwe asfalt A9 richting Alkmaar – doordeweekse nachten vanaf 27 maart
In de nachten van maandag 27 maart (21.00 uur) tot vrijdag 27 maart (05:00 uur) brengen we nieuwe markering aan op de A9 richting Alkmaar tussen knooppunt Velsen en knooppunt Beverwijk. Verkeer naar Haarlem/Amsterdam wordt omgeleid via de Velsertunnel.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken