29 MAART – DEBAT IN DE PLETTERIJ OVER (PLASTIC) AFVALREDUCTIE

 In Nieuws

Plastic, voor eeuwig of eindig?

DEBAT IN DE PLETTERIJ OVER (Plastic) Afvalreductie

In Tegenlicht Meet Up op woensdagavond 29 maart is het onderwerp de ”plastic soep” en wat daaraan gedaan kan worden op lokaal en globaal niveau.

Prijsvechters en grote ketens halen hun producten steeds meer uit goedkoop producerende landen als China. Dat heeft grote gevolgen, onder andere voor de werkgelegenheid hier, maar ook voor het milieu. Op dat laatste aspect willen we deze avond inzoomen. Veel producten wereldwijd zijn gemaakt van plastic, de verpakking is vaak ook van plastic en het wereldwijde transport is milieubelastend. Daarom vanavond aandacht voor duurzame alternatieven – wereldwijd en lokaal – en vooral ook aandacht voor wat u zelf kunt doen aan afval- en plasticreductie en welke initiatieven er zijn van de gemeente en van lokale organisaties om dit te stimuleren.

De leiding van de avond is in handen van Faridah Azimullah, voorzitter MKB Haarlem. Zij interviewt Jeroen Dagevos van de Plastic Soup Foundation, een organisatie die een eind wil maken aan de toenemende vervuiling van de zeeën en oceanen door plastic afval. Hij zal het hebben over de vergroting van het burgerbewustzijn. Bert van Vuuren, directeur van Natural Plastics geeft inzicht in de alternatieven voor plastic op de markt. De directeur van de Haarlemse Bibliotheek vertelt over het evenement dat haar organisatie organiseert in het kader van de antiplastic campagne van culturele instellingen. Voor de pauze komt ook Monique van der Velden van Spaarnelanden aan het woord over het Haarlemse beleid, vastgelegd in het Strategisch Plan Afvalscheiding.

Na de pauze is er ruimte voor discussie. In het discussiepanel zitten Maura van Dijk (initiatiefnemer Haarlem Verpakkingsvrij), Marjan de Boer (Onze Winkel Haarlem) en Christy ter Braak (Minderrr-educatie en bewustwording).

De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Reserveren kan via www.pletterij.nl. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX  Haarlem.

Bekijk hier het hele programma

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken