Haarlemse Zorginnovatie CRDL in lijst beste uitvindingen 2023 TIME magazine

 In Nieuws

Time Magazine-lijst van Zorginnovaties 2023

De CRDL is een fascinerende zorginnovatie van het bedrijf Mergent uit Haarlem! Uitgevonden door de MKB-ondernemers Jack S.C. Chen en Dennis Schuivens en nu verrassend opgenomen in de lijst van beste zorginnovaties in 2023 van Time Magazine.

CRDL
De CRDL is een houten instrument dat als hulpmiddel wordt ingezet om persoonlijk contact mogelijk te maken voor en tussen mensen die moeite hebben met ‘communicatie en/of sociale interactie’, zoals mensen met dementie, autisme, verstandelijke en visuele beperkingen.

Werking van de CRDL
Bovenop de CRDL bevinden zich sensoren. Op het moment dat twee mensen hun hand op de CRDL leggen en elkaar tegelijkertijd aanraken, worden deze aanrakingen omgezet in geluidsfragmenten en klanken. De uitvinders constateren dat dit kan leiden tot het (soms opnieuw) mogelijk maken van fysiek contact. De voorgeprogrammeerde geluiden kunnen aangepast worden naar de behoeften van mensen.

Effect
Het effect is dat zowel medewerkers als familie en vrienden weer contact kunnen maken met de cliënt, of deze nu wel of niet in een zorglocatie verblijft. Deze contactmomenten kunnen herinneringen terugbrengen en daadwerkelijk contact mogelijk maken tussen de cliënt en hun dierbaren.

Succes
De CRDL wordt inmiddels toegepast in meer dan 1500 zorglocaties, zowel binnen als buiten Nederland, zoals bij Stichting St. Jacob in Haarlem. Naast de zorgsector heeft de CRDL enorm veel potentie om van waarde te zijn in andere sectoren. De CRDL kan namelijk ook ingezet worden om iemand te troosten, te kalmeren of weer te laten lachen. Het is een uitstekend voorbeeld van ’technologische zorginnovatie met maatschappelijke impact’.

Voor meer informatie over deze Haarlemse uitvinding, bekijk de website van CRDL:

https://www.crdl.com/nl/home-nl/

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken