Vacature? Denk eens aan nieuwkomers!

 In Nieuws

Als werkgever is het u vast niet ontgaan dat het werven van nieuw personeel niet altijd even makkelijk gaat. Ook in Haarlem en omstreken is de arbeidsmarkt uitzonderlijk krap. Toch staan er mensen te trappelen om bij u in dienst te treden. Ja, vluchtelingen/statushouders! Wij “Talents for the Netherlands” noemen ze graag nieuwkomers.

Bron CBS : “Van de statushouders die in 2014 een verblijfsvergunning hebben ontvangen, had 43 procent medio 2020 een baan. De arbeidsparticipatie nam de afgelopen jaren toe, maar de toename is tijdens de coronacrisis tot stilstand gekomen. Statushouders werken vaak in deeltijd, hebben relatief vaak een contract voor bepaalde tijd en werken meestal in de horeca. Dat blijkt uit nieuwe cijfers uit het onderzoek Asiel en integratie 2021 van het CBS.”

1 januari  2022 is er een nieuwe inburgeringswet ingegaan waarbij snellere begeleiding naar werk en een snellere inburgering belangrijke beleidsdoelen zijn. De overheid is er dus veel aan gelegen om statushouders sneller naar betaald werk te begeleiden om zodoende de integratie in Nederland te bevorderen. Uit onze ervaring weten wij dat nieuwkomers in het algemeen prima zijn opgeleid en super gemotiveerd zijn.

 

 

 

 

Wim Kerkhof                      Freek Veenemans

Talents for the Netherlands is begin 2020 opgericht door Freek Veenemans en Wim Kerkhof, beiden met een grote en gevarieerde werkervaring in Human Resources Management. Na hun actieve loopbaan, hebben zij hun kennis, ervaring en netwerk gebundeld om vluchtelingen de kans op een beter toekomstperspectief te bieden. Zij worden daarin ondersteund door een consultant, die zelf een achtergrond heeft als nieuwkomer en daardoor de taal van vluchtelingen spreekt en hen via social media direct kan benaderen.

In de afgelopen 3 jaar heeft Talents for the Netherlands met succes vacatures vervuld voor uiteenlopende bedrijven, in grote variërend van 6 tot 1600 medewerkers. Gedurende het gehele proces, van recruitment tot en met de introductie, bieden wij ondersteuning aan zowel de werkgever als de nieuwkomer. Dat vormt ook de basis voor ons succes.

Graag willen wij een keer met uw organisatie kennismaken om de mogelijkheden voor samenwerking met ‘Talents for the Netherlands’ te bespreken. In een persoonlijk gesprek informeren wij u over onze werkwijze en onze ‘no-cure-no pay’ aanpak.

U kunt ons bereiken via Freek@talentsforthenetherlands.nl of Wim@talentsforthenetherlands.nl

En uiteraard kunt u meer info lezen op www.talentsforthenetherlands.nl

 

 

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken

Prinsjesdagontbijt 2023