Storage As A Service (SAAS) oplossing voor netcongestie

 In Nieuws

Opslag van energie was tot voor kort een groot en misschien wel cruciaal probleem in de aanloop naar de energietransitie. Echter GIGA storage biedt een verrassende oplossing als “game changer” zoals zij zelf zeggen in “grootschalige duurzame energieopslag“.

Wat doet GIGA Storage dan precies?
GIGA storage bouwt de grootse batterij van Nederland. Momenteel bestaat er al – een grootste batterij- die is ook in handen van GIGA storage en die staat in Lelystad. Het bedrijf verhuurt energieopslagcapaciteit. Nieuw is dat er duurzame energie wordt geproduceerd maar ook verbruikt ongeacht of de wind waait en de zon schijnt. Zoals bekend wekken windmolens en zonnepanelen energie op wat perfect uitkomt als op dat moment ook energie wordt verbruikt. Indien meer opgewekt wordt dan verbruikt kan het niet worden opgeslagen. Precies dat is wat deze super batterij, Buffalo wel kan! Dat is goed en vooral belangrijk nieuws. De behoefte aan duurzame energie neemt alleen maar toe dus met deze batterij gaat geen opgewekte energie meer verloren.

Deze nieuwe dienstverlening staat bekend als ‘Storage as a Service’.
Storage as a service biedt niet alleen de mogelijkheid om opgewekte energie op te slaan die niet wordt verbruikt. Waardoor steeds meer partijen gebruik kunnen maken van duurzaam opgewekte energie. Maar ook is deze batterij bij uitstek een uitkomst voor de netcongestie. De verstopping op het elektriciteit- netwerk bij de energieleveranciers. Deze partijen bieden extra opslag voor de netwerk en energie bedrijven en deze bedrijven betalen daar een vergoeding voor. Een mooi project dat schaalbaar is en een oplossing biedt voor een actueel probleem.

Bron: KvK top 100 (nummer 77)

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken