Haarlem tekent Energiebesparingsakkoord Bedrijven

 In Nieuws

Haarlem wil bedrijven stimuleren om zoveel mogelijk energie te besparen. Dit doet de gemeente samen met de provincie Noord-Holland, andere gemeenten en omgevingsdiensten. Daarvoor is op 27 januari het Energiebesparingsakkoord Noord-Hollandse Bedrijven 2022-2025 getekend.

In het besparingsakkoord spreken zij af om sterk op wettelijke energiebesparing in te zetten.

In de Wet Milieubeheer staat dat bedrijven die veel energie verbruiken verplicht zijn om besparingsmaatregelen te nemen die zich in 5 jaar terugverdienen. Ook kantoorgebouwen hebben een wettelijke verplichting; per 1 januari 2023 moeten zij minimaal energielabel C hebben. Met het Energiebesparingsakkoord gaat een intensieve samenwerking tussen de provincie Noord-Holland, Noord-Hollandse gemeenten en omgevingsdiensten van start.

Inzicht in energiebesparing

De deelnemende partijen zetten in op een combinatie van toezicht, handhaving en ondersteuning van ondernemers. Wethouder duurzaamheid Robbert Berkhout: “We hebben elkaar nodig om zoveel mogelijk energie te besparen. We kunnen bijvoorbeeld met subsidie van de provincie Noord-Holland energiescans aan ondernemers aanbieden. Zo’n scan geeft ondernemers inzicht in kansen om energie én geld te besparen en zij krijgen een jaar hulp bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen, aanbestedingen of subsidieaanvragen.”

Voor eind 2023 moeten alle bedrijven met energiebesparingsplicht weten hoe ze het meest effectief energie kunnen besparen. Meer informatie is te vinden op de site van RVO.

(bron: haarlem.nl)

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken