Perspectieven op groei – woensdag 19 september 19:00 uur

 In Nieuws

Dit event is verplaats naar woensdag 19 september!!

Wat betekent groei voor jou?

Die vraag staat centraal op een avond over de groeiende stad Haarlem. In een debatopstelling verkennen we met elkaar, ingeleid door markante Haarlemse sprekers, verschillende perspectieven op groei en welke rol we daar zelf in spelen. Wat is jouw perspectief op groei?

Groei is een veelzijdig en complex thema en iedereen geeft er zo zijn eigen invulling aan. Zo kan de ondernemer denken aan omzetgroei, de leraar aan kennisgroei, de zorgsector aan groei van gezonde levensjaren en de gemeente aan maatschappelijke groei. Uiteindelijk is ieders invulling heel persoonlijk. En juist die persoonlijke verhalen willen we met elkaar uitwisselen! Het gaat om jouw verhaal en de uitnodiging is om die deze avond op het DAK te komen delen. Zo inspireren we elkaar op een prachtlocatie, en creëren we ideeën over hoe we gezamenlijk Haarlem en de regio kunnen laten groeien.

Welke perspectieven snijden we op deze avond aan?

– Hoe kunnen we groeien in het SAMENLEVEN? Wat kunnen en mogen we van elkaar verwachten? Waar eindigt de verantwoordelijkheid voor elkaar en waar begint onverschilligheid.
Inleider: Sander van Walsum, Volkskrant

– Hoe groeit de ZORG, waar moet aandacht voor zijn? Uit gegevens blijkt dat de kosten van de zorg toenemen. Kunnen we ook de baten van de zorgbehoevenden laten groeien? Zijn er blinde vlekken? Kan mantelzorg een bron van groei zijn? Inleider: wordt later bekend gemaakt.

– Welke rol speelt LEREN in groei, en hoe groeien we in het LEREN? “Een leven lang leren & 21st century skills”: het jargon vliegt je om de oren. Hoe leer je nu iets, waar je later iets aan hebt? Betekent groei in leren onderwijs op maat? Groeien we in leren door het voor iedereen toegankelijk[er] te maken?
Inleider: wordt later bekend gemaakt.

– Groei in ONDERNEMEN wordt geassocieerd met groei in omzet. Maar het kan ook gaan over de verbetering van het ondernemersklimaat, duurzame groei, of het stimuleren van initiatieven uit de stad.
Inleider: Faridah Azimullah, voorzitter MKB Haarlem

Dagvoorzitters: Gabriel Verheggen (ABC Architectuurcentrum) en Arjan Luiten (WieMaaktHaarlem)

Soep en broodje 5 euro (wel vooraf doorgeven via management@architectuurhaarlem.nl). Als je soep komt eten, kom dan om 18.00!

Heb je een Festivalpas? Meld je dan gratis aan voor deze bijeenkomst.

AANMELDEN

 

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken