Participatieprijs werkgevers van start

 In Nieuws
Op de foto de prijsuitreiking in 2015 met de toenmalige staatssecretaris Klijnsma. Welke werkgever gaat de nieuwe prijs winnen? (Foto: René Vervloet)

Op de foto de prijsuitreiking in 2015 met de toenmalige staatssecretaris Klijnsma. Welke werkgever gaat de nieuwe prijs winnen? (Foto: René Vervloet)

Welke werkgever levert een topprestatie bij het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Werkzoekenden die zelf niet zo gemakkelijk een betaalde baan kunnen vinden (bijstand, sociale werkvoorziening, wajong, participatiebanen, etc.) hebben een steuntje in de rug nodig. Hen aan het werk helpen èn houden gaat niet vanzelf. Het vraagt om echte motivatie van beide kanten en het vraagt inspanningen van alle betrokkenen. Wat de werkgever er voor terug krijgt, zijn gemotiveerde medewerkers en voldoening aan alle kanten. Om succesvolle voorbeelden van werkgevers in beeld te brengen is de Participatieprijs voor werkgevers in de regio Zuid-Kennemerland in het leven geroepen. Werkgevers die het op dit gebied goed doen zijn de ambassadeurs van het ‘inclusief werkgeven’. Zowel commerciële bedrijven als non-profit organisaties kunnen meedingen naar deze werkgeversprijs. Ze moeten aan de nodige criteria voldoen en worden door een onafhankelijke, deskundige jury beoordeeld. In de vijfkoppige jury zitten René Nelis (BDO), Gea Kuiper (Twizzting), Fabiènne Hendricks (Tata Steel Academy), Marion Fisser (VBZ) en Jeroen Coops (Pasmatch). Na de zomervakanties zullen zij de deelnemers beoordelen en een selectie van drie finalisten maken. De prijs is een initiatief van het Werkgevers Servicepunt voor Zuid-Kennemerland en IJmond. De finalebijeenkomst (tijdens de Week van het werk) is op donderdag 4 oktober. Tips over werkgevers en jezelf als werkgever aanmelden kan tot en met dinsdag 31 juli via www.participatieprijswerkgevers.nl

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken