Nieuw Convenant Binnenstad Haarlem

 In Nieuws

De ondernemersorganisaties Haarlem Centraal en Koninklijke Horeca, de Vereniging van Eigenaren Binnenstad, de gemeente Haarlem en Haarlem Marketing hebben op 14 maart een nieuw Convenant Binnenstad Haarlem afgesloten. Het is voor de vierde keer op rij dat de binnenstad partijen zich binden aan een pakket afspraken om de binnenstad van Haarlem concurrerend te houden, vernieuwingen in gang te zetten en duurzaam te maken. MKB Haarlem en de G8 van de culturele instellingen onderschrijven de afspraken ook.

Convenant Binnenstad Haarlem

Voor dit binnenstad convenant heeft de voorzitter van de Centrummanagement Groep Haarlem, Dick Hulsebosch, aan alle in de binnenstad actieve private en publieke partijen hun wensen voor de binnenstad gevraagd. Voorwaarde voor het indienen van een wens door een partij is dat zij voor het bereiken van die wens zelf ook inspanningen gaan plegen. Alle wensen zijn omgezet in afspraken in een concept convenant. Daarop heeft elke partij weer kunnen reageren, waarna het convenant definitief is gemaakt voor ondertekening.

Een vernieuwende binnenstad

De subtitel “Een onderscheidende, nationaal concurrerende binnenstad. Versterking innovatie, duurzaamheid en bereikbaarheid” geeft de ambities van het convenant weer. In de hoofdgroepen, Economisch sterke binnenstad, Duurzame binnenstad, Aantrekkelijke binnenstad, Bereikbare binnenstad, Promotie van de binnenstad en Organisatie van de binnenstad, zijn ruim zestig afspraken opgenomen. Variërend van nieuwe (deel) economieën de ruimte geven tot verbetering van het gebruik van open data.
Wethouder Economische Zaken Floor Roduner: “Heel mooi dat we samen met onze partners weer een hernieuwd convenant kunnen presenteren. We zetten opnieuw met elkaar de schouders eronder om de binnenstad te versterken.” Voorzitter Hildo Makkes van Koninklijke Horeca, afdeling Haarlem: “Mooi om te zien dat de neuzen weer dezelfde kant op staan. Daarom ondertekenen wij graag het convenant voor een aantrekkelijke Haarlemse binnenstad”.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken