Nationale Monumentencongres 13 november 2014

 In Nieuws

Het congres had en heeft de ambitie de steeds breder wordende groep van mensen en organisaties, die actief zijn bij het beheer en de herbestemming van monumenten, jaarlijks bij elkaar te brengen. Een groot aantal landelijke organisaties verleent wederom zijn medewerking. Dit jaar wordt het congres gesponsord door de Triodosbank en de Provincie Noord-Holland.
Het Nationale Monumentencongres kan gezien worden als de opvolger van de Nationale Monumentenstudiedag die jarenlang werd georganiseerd door het Nationaal Contact Monumenten. De laatste jaren lag de organisatie van de studiedag in handen van sectorinstituut Erfgoed Nederland, dat op 31 juli 2012 de deuren sloot. Met het nieuwe initiatief zet een aantal zowel publieke als private partijen een oude traditie in een nieuw jasje voort.

Brede doelgroep
Het Nationale Monumentencongres is bedoeld voor alle partijen die actief zijn op het gebied van monumentenzorg en de (her)ontwikkeling en herbestemming van historisch vastgoed in hun landschappelijke of stedelijke context.
Hieronder vallen erfgoedorganisaties, kenniscentra, overheden en bestuurders, projectontwikkelaars, woningcorporaties, vastgoedbeheerders, adviesbureaus, steunpunten en erfgoedhuizen, architecten, stedenbouwers, planologen en restauratiebedrijven maar ook organisaties uit de toerisme- en leisure-industrie.

Niet te vermijden
Het Nationaal Monumentencongres is hét jaarlijkse evenement waar partijen elkaar kunnen ontmoeten en kansen voor samenwerking kunnen ontdekken. De initiatiefnemers willen het monumentenveld daarnaast een platform bieden waarop kan worden stilgestaan bij de actuele situatie rond het gebouwde erfgoed en de kansen die er zijn in relatie tot de economische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Meer info via: www.nationaalmonumentencongres.nl
 

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken