Eerste bedrijven Waarderpolder gaan Beter op weg!

 In Nieuws

De eerste bedrijven zijn helemaal klaar om vaker op de fiets naar het werk te komen en collega’s te motiveren om dat ook te gaan doen. Op de foto staan ondertekenaars Mark Hendrikx (Crown Business Center), Koen Engels (Ikea Haarlem), Stephanie Geertsma (Spaarnelanden), Danny Hermarij (Crown Business Center), Femke Steen (Heidelberg Benelux), Arjan Ootes (MSD), Geraldien De Louwere Schasfoort (Man & Machine Europe), Tjerk Schotanus (City Flow), Hanneke Wijers (NedTrain) en Tamira Theunissen (TT ontwerp). (Fotograaf: Marisa Beretta)

Beter op weg stimuleert bedrijven en hun medewerkers in de Waarderpolder om voor woon werk verkeer vaker de fiets te kiezen. Veel mensen die in de Waarderpolder werken, wonen op ‘fietsbare afstand’ van hun werk. Al zo’n 40 bedrijven en hun medewerkers in de Waarderpolder gaan meedoen. Op maandag 6 maart tekenden de eerste bedrijven voor hun deelname aan Beter op weg, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Crown Business Center.

Bij de eerste deelnemende bedrijven vallen de termen vitaliteit en gezondheid geregeld als reden om mee te doen. “Spaarnelanden neemt deel omdat Beter op weg “heel goed aansluit bij het eigen vitaliteitsprogramma en daar een mooie aanvulling op geeft.” MSD geeft als motivatie: “De Waarderpolder beter bereikbaar, een beter milieu en een goede gezondheid, dat is een zaak van ons en een voordeel voor ons allemaal”. Crown Business Center doet mee vanwege “vitaliteit, sport en gezondheid.” En IKEA HAARLEM zegt: “Dit project sluit aan bij onze duurzaamheidsdoelstellingen en ons jaarplan.”

De campagne Beter op weg kon op geen beter moment starten dan juist nu! Volgens de Traffic Index van TomTom stond een automobilist die in Haarlem dagelijks naar zijn werk rijdt, vorig jaar zo’n honderd uur in de file. De frustratie en stress van in de file staan is eenvoudig te reduceren door vaker de fiets te kiezen voor woon-werkverkeer en mee te doen aan Beter op weg.

Het enthousiasme bij bedrijven in de Waarderpolder betekent een potentieel van al een paar honderd deelnemers die daadwerkelijk vaker de fiets gaan nemen. Zij gaan in de komende weken gaan medewerkers de app downloaden en in gebruik nemen. Werk je ook in de Waarderpolder en wil je vaker fietsen naar je werk? Kijk op www.beteropweg.com om in te schrijven.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken