12 juli: Fractievoorzitters VVD, D66 en PvdA Haarlem in debatcafé Thorbecke

 In Nieuws

Discussie over referendum parkeren, thuiszorg en werkgelegenheid in de stad

Op woensdag 12 juli gaan in debatcafé Thorbecke de fractievoorzitters van de VVD, D66 en PvdA met elkaar in debat. Wybren van Haga, Jeroen Fritz en Dilia Leitner kruisen de degens op enkele grote thema’s. Aan bod komt onder meer mobiliteit. Met nadruk op het verkeersinfarct in en rond Haarlem en eventuele oplossingen zoals betere afstemming stoplichten, een randweg en ondertunneling.

En natuurlijk is er discussie over het referendum op 19 juli op over de parkeerplannen in Haarlem. Verder staat de veelbesproken Wet Maatschappelijke Ondersteuning, die de lokale uitvoering van jeugd- en thuiszorg regelt, op de agenda. Belangrijke vragen zijn: hoe bewaak je de kwaliteit van zorg voor kwetsbare sociale groepen als er wordt bezuinigd en wat doe je als gemeente met de miljoenen euro’s die de besparingen op deze zorg inmiddels hebben opgeleverd?

De drie lokale partijen gaan ook in op de stelling “Haarlem van cultuur- naar slaapstad?”, aanhakend op de toekomstvisie Haarlem 2040 in evenwicht: mooi, veerkrachtig en sterk van het College van B&W. Hoe aantrekkelijk is Haarlem op lange termijn als het gaat om de balans tussen wonen, werken, ondernemen en cultuuraanbod?

Locatie:  Lange Begijnestraat 10 te Haarlem Aanvang: 20.00 uur

Thorbecke is een lokaal initiatief van de VVD om het politiek debat in Haarlem te bevorderen. Moderator van het debat is Alex de Vries. Veel prominente politici en bestuurders gingen er de afgelopen vier jaar in debat met elkaar en het publiek. Uiteraard is iedereen welkom. De editie van 12 juli is de laatste voor de zomer. In september start het debatseizoen in Thorbecke weer.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken