Vooraankondiging openstellingsdata MIT-regeling 2016

 In

Innovatieve mkb-ers kunnen vanaf dit voorjaar weer subsidie aanvragen binnen de MKB Innovatiestimuleringsregeling Topsectoren(MIT). Daarin zijn de volgende instrumenten opgenomen: kennisvouchers, innovatieadviesprojecten haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten (klein en groot).

Het kabinet en de regio’s stellen in 2016 gezamenlijk naar verwachting € 55 miljoen beschikbaar voor de MIT-regeling. Hoe de subsidieregeling er dit jaar precies uit komt te zien, wordt later bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor hoeveel subsidie er per onderdeel wordt vergeven. De data zijn – onder voorbehoud van publicatie van de MIT-regeling, deze is voorzien voor half maart – als volgt:

• Kennisvouchers
Een kennisvoucher is een ‘waardebon’ waarmee een mkb-ondernemer een kennisvraag kan laten beantwoorden door een kennisinstelling. De afhandeling gebeurt in volgorde van binnenkomst. Openstelling: 10 mei tot en met 1 september 2016.

• Innovatieadviesprojecten
Inwinnen van innovatieadvies door een kennisinstelling of een onafhankelijke adviesorganisatie. Dit is bijvoorbeeld het beantwoorden van een kennis- en/of een adviesvraag. De afhandeling gebeurt in volgorde van binnenkomst.
Openstelling: 10 mei tot en met 1 september 2016.

• Haalbaarheidsprojecten
In kaart brengen van de technische en economische risico’s van een voorgenomen innovatieproject. De afhandeling gebeurt in volgorde van binnenkomst. Openstelling: 10 mei tot en met 1 september 2016.

• R&D-samenwerking
Samen met minstens een andere mkb een product, productieproces of dienst vernieuwen of ontwikkelen. Openstelling: 5 juli tot en met 1 september 2016. Het is een tender.

Highlights MIT-regeling 2015

• Vanuit de MIT–regeling was in 2015 € 50 miljoen beschikbaar.
• Er zijn in totaal 993 projecten gehonoreerd, waarvan: 401 kennisvouchers, 404 adviesprojecten en haalbaarheidsprojecten, 52 R&D-samenwerkingsprojecten.
• In totaal nemen minstens 933 mkb-ers deel aan netwerkactiviteiten en maken 130 mkb-ers gebruik van een innovatiemakelaar. Het totaal aantal MKB’ers dat deelneemt aan de MIT is 2,219.

Voor meer informatie: http://www.rvo.nl/mit

(bron: Click.nl)

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken