Met warmtekussens het terras verduurzamen

 In Persberichten

FOTO: Maarten Vledder (Wilma & Albèrt’s), Gijs Brands (voorzitter KHN), Robbert Berkhout (wethouder Haarlem), Jeroen Diks (Sit & Heat).

Op woensdag 27 oktober ondertekenden Robbert Berkhout, wethouder Duurzaamheid en Gijs Brands, voorzitter KHN afdeling Haarlem op het terras van Wilma & Albèrt’s steakhouse een intentieovereenkomst. Hierin staan afspraken om Haarlemse terrassen te verduurzamen.

De gemeente en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Haarlem werken samen om de Haarlemse terrassen te verduurzamen. De komende maanden zet de gemeente warmtecoaches in, die horecaeigenaren met een terras informeren over de mogelijkheden om het terras duurzamer in te richten. Warmtekussens bijvoorbeeld zijn een duurzaam alternatief voor terrasheaters. Ondernemers besparen zo tot 85% op energieverbruik vergeleken met een heater. De kussens gaan aan als je er op gaat zitten.

Gemeente betaalt mee aan warmtekussens
De gemeente heeft €22.500 beschikbaar gesteld om mee te betalen aan warmtekussens. Het is mogelijk om warmtekussens met 50% korting aanschaffen, met een maximum van €1.500 per onderneming. Maarten Vledder, eigenaar van Wilma & Albèrt’s is enthousiast: “Toen ik vorig jaar deze regeling voorbij zag komen, hebben we geen moment getwijfeld en geïnvesteerd in de warmtekussens. Zo blijft het voor onze gasten comfortabel om op het terras te zitten, ook in het najaar en de winter.” In 2020 had de gemeente €30.000 beschikbaar om mee te betalen aan warmtekussens. Er deden 22 ondernemers mee en gezamenlijk investeerden zij in meer dan 500 kussens. Jan Willem van Rijn, van lunchcafé Blend heeft ook goede ervaringen met de kussens: “Onze gasten zitten graag buiten op het terras. Met onze warmtekussens kan dat nu ook op herfstige en winterse dagen. Bijkomend voordeel is dat we geen heaters nodig hebben, die slecht zijn voor het milieu. Een win-win situatie!”

Wilt u ook meedoen aan deze actie?
Bent u horecaondernemer in Haarlem en heeft u nog niet eerder gebruik gemaakt van de cofinanciering van warmtekussens? Stuur dan een e-mail naar haarlem@sitandheat.com

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken