Werkzaamheden rondom Velsertunnel (A9, A22, N208) 4 tot 8 oktober

 In Nieuws

Van dinsdag 4 tot zaterdag 8 oktober krijgt u een aantal nachten te maken met hinder op de A9, A22 en N208 nabij de Velsertunnel. Rijkswaterstaat werkt aan de nieuwe hoogtedetectie en maait het gras in de bermen langs de snelwegen. Het werk vindt steeds plaats tussen 23.00 en 05.00 uur. In de nacht van 4 op 5 oktober zijn enkele verbindingswegen dicht. In de nachten daarna gaat het steeds om korte afsluitingen. De hinder blijft naar verwachting beperkt, wel wordt het verkeer omgeleid.

Dinsdag 4 op woensdag 5 oktober
•              De tijdelijke verbindingsweg (keerlus) van de A22 vanuit IJmuiden naar de A9 richting Alkmaar is dicht. Verkeer wordt omgeleid via knooppunt Rottepolderplein.
•              De verbindingsweg van de A9 vanuit Rottepolderplein naar de A22 richting IJmuiden is dicht. Verkeer wordt omgeleid via de afrit Beverwijk-Oost en de zuidelijke calamiteitenboog.

Er wordt geen specifieke omleiding aangegeven voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Transporteurs van gevaarlijke stoffen zijn niet toegestaan in de Wijkertunnel en kunnen via Rottepolderplein een andere route kiezen.

Korte afsluitingen door maaiwerkzaamheden
In de nachten van woensdag 5 op donderdag 6 oktober en van vrijdag 7 op zaterdag 8 september maaien we gras in de bermen langs de snelwegen in de IJmond. Het gaat om verbindingswegen van en naar de A9, A22 en N208. Ook zijn enkele opritten kort dicht. Tekstkarren en borden boven de weg geven de omleidingsroute aan. De extra reistijd is steeds minder dan 15 minuten. Hulpdiensten kunnen langs het werk rijden, lijnbussen volgen wel de omleidingsroute.

De planning van de maaiwerkzaamheden is onder meer afhankelijk van het weer. Mocht het werk uitlopen, dan gaat Rijkswaterstaat ook van donderdag- op vrijdagnacht aan de slag (6 op 7 oktober) en van maandag- op dinsdagnacht (10 op 11 oktober).

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken