Werkzaamheden in de omgeving van de Velsertunnel

 In Nieuws

Graag informeer ik u over werkzaamheden in de omgeving van de Velsertunnel.

Zaterdagnacht A9 afgesloten
Op zaterdag 4 maart wordt de A9 tussen Rottepolderplein en de Wijkertunnel aan beide zijden afgesloten tussen 23:30 en 06:00 uur. Aan de zuidzijde van het Noordzeekanaal is de A22 richting de A9 ook afgesloten. We leiden het verkeer naar de A208. Verkeer uit de richting Alkmaar wordt omgeleid via de A22/Velsertunnel en de A208. Deze afsluiting staat los van de renovatie van de Velsertunnel en is nodig om een portaal over de A9 te verplaatsen. Het portaal staat onder de nieuwe hoogspanningleiding en dat is niet toegestaan.

Maandagnacht A22 Amsterdam-Velsertunnel afgesloten
Op maandag 6 maart sluiten we de A22 af ten zuiden van het Noordzeekanaal. Het gaat alleen om het wegdeel bij knooppunt Velsen, komende uit de richting Amsterdam en rijdend richting Velsertunnel. Als het weer het toelaat vervangen we ter plaatse de markering en verwijderen de barrier. Op die manier brengen we de weg weer terug zoals voor de renovatie van de Velsertunnel. De A22 richting Velsertunnel is afgesloten tussen 20 en 5 uur. Mocht het werk niet afkomen dan werken we dinsdagnacht verder. Ook weer met een afsluiting van de A22 richting Velsertunnel. Het verkeer wordt omgeleid via de A9 en afrit Heemskerk. De afsluiting geldt niet voor hulpdiensten met prio 1.

Verkeershinder sluizencomplex
Van maandag 6 maart tot en met vrijdag 17 maart ondervindt het verkeer lange wachttijden tijdens het schutten van de Noordersluis. Reden is het verwijderen van een oude damwand die in de weg ligt bij de bouw van de nieuwe zeesluis. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer ‘om en om’ over de buitendeur van de Noordersluis geleid. Rijkswaterstaat raadt gemotoriseerd verkeer aan de sluisroute te mijden en gebruik te maken van de Velsertunnel. (Brom-)Fietsers kunnen de Noordersluis wel passeren. Heeft u vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Zeetoegang IJmond Jan Rienstra (06–21522611, jan.rienstra@rws.nl).

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken