Informatie voor ondernemers over gevolgen Russisch-Oekraïense oorlog

 In Nieuws

De Russisch-Oekraïense oorlog heeft grote gevolgen, ook voor Nederlandse ondernemers. Veel ondernemers zitten met vragen over de gevolgen voor hun medewerkers in Oekraïne en omgeving. Ook zijn er vragen over de precieze uitwerking van de sancties op hun import en export uit en naar Rusland en Belarus. Ook zijn er vragen over beschikbaarheid van energie, grondstoffen en over cybersecurity. Op deze pagina een overzicht met informatie gericht op ondernemers.

Meldpunt knelpunten Russisch-Oekraïense oorlog geopend

Ondernemers sinds de inval van het Russische leger in Oekraïne problemen ondervinden, kunnen met hun knelpunten terecht bij het meldpunt van VNO-NCW en MKB-Nederland. Dat kan door te mailen naar oekraine@vnoncw-mkb.nl

RVO heeft ondernemersloket geopend

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u alle informatie over de gevolgen van de Russisch-Oekraïnse oorlog én een Ondernemersloket waar u terecht kunt met vragen over Oekraïne en Rusland. Het loket is telefonisch en via de chat bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17 uur via 088 042 43 40  (kies 1). Via de mail is het loket is 24/7 bereikbaar. Antwoord binnen drie werkdagen.

Meer informatie over de gevolgen van sancties Rusland en de Russische inval in Oekraïne voor specifieke sectoren is hier te vinden:

Informatie van FME 

Informatie over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor bedrijven in de technologische industrie is te vinden op de website van FME.

Informatie van evofenedex en TLN 

Voor het weg-, lucht- en zeevervoer is de meest actuele informatie te vinden op de websites van evofenedex en die van TLN.

Informatie van het Verbond van verzekeraars

De oorlog in Oekraïne kan, ook door nieuwe sancties, effect hebben op verzekerden en op hoe verzekeraars om moeten gaan met wet- en regelgeving. Op deze pagina van het Verbond van verzekeraars vindt u meer informatie.

Informatie van de Nederlandse Vereniging van Banken

Op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken vindt u meer informatie over de effecten van de financiële sancties. Deze informatie vindt u hier.

Informatie van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Accountants 

Ook op de dienstverlening van accountants hebben de sancties effecten. Wilt u weten hoe deze uitwerken? Kijk dan hier op de website van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.

Informatie van GroentenFruit Huis 

Voor producenten, importeurs en exporteurs van groenten en fruit is meer informatie te vinden op het ledenportal.

Informatie van LTO

Ook voor boeren en tuinders heeft de Russische inval in Oekraïne gevolgen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van LTO.

Informatie van ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen)

Steeds meer Oekraïense vluchtelingen willen aan het werk. Dat kan via een uitzendbureau. De ABU heeft online folders over wat werken via een uitzendbureau inhoudt en waar mensen op moeten letten als ze in zee gaan met een uitzendbureau.

(bron: mkb-nederland.nl)

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken