IKH en Spaarnelanden starten unieke samenwerking

 In Nieuws

Uniek concept ….
Het concept van de samenwerking is uniek. Namens IKH zal Parkmanagement Waarderpolder onder meer in kaart gaan brengen welke plekken op het bedrijventerrein prioriteit mogen krijgen in het onderhoud. Door deze manier van samenwerking krijgen de bedrijven meer invloed op de kwaliteit van het bedrijventerrein en kan Spaarnelanden meer inspelen op de wensen in het gebied.

….. met een sociaal gezicht
De dedicated teams die in het gebied aan de slag gaan worden samengesteld volgens het zogenaamde leermeester-gezel principe. Spaarnelanden neemt, als erkend LeerWerkbedrijf, in haar teams leerlingen en stagiaires uit het MBO op. Er bestaan al contacten met scholen die hun curriculum op het project willen aanpassen en ook met Paswerk vinden gesprekken plaats over inschakeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Streven is een structurele verbetering
Door de wijze van samenwerking en met de inzet van meer sociale arbeid willen alle partijen een structurele verbetering van het onderhoud in de Waarderpolder bereiken.

Gebiedsgericht werken
De gemeente Haarlem is vorig jaar begonnen met gebiedsgericht werken en werken in regie voor de buitenruimte. Een van de doelstellingen daarbij is dat beter kan worden ingespeeld op de behoeften van bewoners en ondernemers door meer samenwerking. De ondertekening van de overeenkomst tussen Spaarnelanden en IKH is een van de eerste zichtbare resultaten van deze manier van werken.
 

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken