Haarlemse winkeliers houden de warmte binnen

 In Nieuws

In het centrum van Haarlem hangt steeds vaker een bordje op de deur van de winkel: ‘Natuurlijk zijn wij open, de deur is alleen dicht om energie te besparen’. Zeker nu het buiten kouder wordt, is het fijn om de warmte binnen te houden. En dit bespaart flink op de energierekening van winkeliers.

Centrummanager Falco Bloemendal heeft inmiddels rond de 150 bordjes mogen uitreiken aan Haarlemse ondernemers. De meeste winkeliers ondersteunen de actie en reageren enthousiast: “Wat goed! Als we dit allemaal doen, weten de klanten dat we toch allemaal open zijn.”

Wethouder duurzaamheid Robbert Berkhout is blij met winkeliers, die de deur dicht houden en bijdragen aan energiebesparing: “In Haarlem werken we aan een duurzame, groene en schone stad. Dat doen we samen met inwoners en ondernemers. Het is mooi om te zien dat al veel Haarlemse winkeliers meedoen en energie besparen. Er zijn veel vormen van energieverspilling, maar een open deur zonder (goed afgesteld) warmtegordijn is een heel zichtbare. Een dichte winkeldeur levert de winkelier een duurzaam imago op.”

Gemeente Haarlem en Centrummanagement Groep Haarlem roepen alle ondernemers op om de deuren dicht en de warmte binnen te houden. Haarlemse winkeliers die nog geen bordje op de deur hebben, kunnen bij de VVV op de Grote Markt een bordje ophalen.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken