GEZOCHT! : ondernemers met dienst of product om ouderen langer zelfstandig en comfortabel thuis te laten wonen

 In Nieuws

Ouderen wonen anno 2016 op hogere leeftijd zelfstandig dan voorheen. Ze zijn langer vitaal en een hebben een grotere behoefte aan onafhankelijkheid. Ook het overheidsbeleid zet hierop in. Dit vraagt wat van ouderen zelf, maar ook van gemeenten. Tegelijkertijd biedt het kansen aan de markt van (nieuwe vormen van) hulpmiddelen en diensten.

MKB-Nederland pakt deze maatschappelijke handschoen op door samen met gemeenten voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren, voor ouderen en hun familieleden, over het lokale en nationale marktaanbod dat ouderen hierbij kan faciliteren. Denk hierbij aan domotica zoals een infrarood- of bewegingssensor om te bepalen of er hulp nodig is, of bewegingssensoren die het licht bedienen als iemand in de buurt komt/weer weggaat. Maar ook aan zaken als het fysiek aanpassen van woningen (drempels wegnemen, trapliften installeren, een aangepaste badkamer), een scootmobiel, boodschappendiensten: er is veel mogelijk.

Momenteel bereiden we deze bijeenkomsten voor met gemeente Haarlem, Zaanstad, Amsterdam en Hilversum . We zijn  op zoek naar regionale/lokale ondernemers die hier een aansprekend aanbod in hebben.

Ondernemers die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met Ellen Jacobs, projectmanager MKB-Nederland, 06 1135 1730, jacobs@vnoncw-mkb.nl.

Recente berichten
Reacties
  • L.Naayen
    Beantwoorden

    Goedemiddag,
    Kan ik de ontwikkelingen van dit initiatief volgen? Onze activiteit, full service zorgbureau, bevindt zich in het rivierengebied, dus buiten uw huidige scope.
    Hoor graag van u.

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken