Column Faridah Azimullah: Op de (B)rug van ondernemers

 In Nieuws

Het gemak van het opvoeren van ‘ondernemers’ als motor van de economie is natuurlijk uitstekend echter het gebruik in elke setting dan ook is opmerkelijk. Hoezo? Neem de kwestie met de Kamer van Koophandel die op ‘de rug van de ondernemer ‘geld verdient om nota bene de gegevens van die bewuste ondernemer of bedrijf die verplicht ingeschreven staat bij de ‘neutrale partij’ als de Kamer van Koophandel te verkopen! Maar dan zonder toestemming! Dat verklaart het te pas en te onpas gebeld kunnen worden door al dan niet agressieve marketingbureaus die een dienst of product willen aanbieden. En die actieve toestemming voor het gebruik van persoonsgegevens is nou net de kern van het handhaven van de privacywet de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei a.s. ingaat. Een heikel puntje….

Een ander aspect is juist ‘brug door ondernemers’ die kan leiden tot een toegankelijke stad. Hoezo? De conferentie ‘Toegankelijke Stad’ die plaatsvond op woensdag 18 april j.l. georganiseerd door de participatieraad in Haarlem legde de onderhandelaars voor een nieuwe gemeenteraad, enkele opvallende kwesties voor die in de brede zin van het woord allen te maken hebben met de bereikbaarheid en de toegankelijkheid van de stad. De gemeenteraad van morgen kan hier dankbaar werk verrichten door de fysieke toegankelijkheid op het gebied van de infrastructuur van de stad te versterken dan wel te verbeteren. En actief de bereikbaarheid van de stad te faciliteren voor bewoners en business in alle delen van de stad.

Ondernemers kunnen al eenvoudig beginnen met een lampje bij de menukaart of een set rolstoelen bij een winkel. Voor het MKB ligt er daarnaast een geweldige actieve uitdaging om hierin actief een brug te vormen tot een toegankelijke stad. Volg ook onze evenementen rondom dit thema.

Faridah Azimullah, Voorzitter MKB- Haarlem

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken