‘Afvaldebat’ over 45 miljoen kilo Haarlems restafval – 10 september

 In Nieuws

Debat tussen Tweede Kamerlid en directeur Spaarnelanden

VVD-Tweede Kamerlid Hayke Veldman debatteert op 10 september met de directeur van Spaarnelanden BV, Robert Oosting. Beide heren kruizen de degens over Haarlems restafval. Hoe moet dit afval aangeleverd worden? En wat betekent het voor de Haarlemse economie?

Thijn de Ruijter van debatcafé Thorbecke vindt een debat hierover belangrijk voor Haarlem. De stad produceert jaarlijks zo’n 45 miljoen kilo restafval. “De circulaire economie is een onderwerp met een hoge mate van ontwikkeling”, zegt hij. “Ons afval gaat voortaan door het leven als grondstoffen, wat gevolgen heeft voor het bouwen van nieuwe huizen en startende ondernemers.

Er liggen daarom ook kansen, aldus De Ruijter. “De circulaire economie heeft niets te maken met grondstoffen schaarste. Het is gewoon een slim verdienmodel.”

Debatcafé Thorbecke, een lokaal initiatief om het politiek debat in Haarlem te bevorderen, opent met het debat op maandagavond 10 september (20:00) het politieke seizoen in Haarlem. Veel prominente politici en bestuurders gingen er de afgelopen vier jaar met elkaar en het publiek in debat.

Locatie: Proeflokaal “in den Uiver” Riviervismarkt 13, 2011 HJ Haarlem.

Meer informatie: Thijn de Ruijter, via 06-53670910 of debatcafethorbecke@gmail.com.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken