Lancering website 99vanZuid-Kennemerland&IJmond

 In

Werkgevers gaan inclusief in eigen netwerk.

Steeds meer werkgevers worden zich bewust van de gevolgen van de landelijke banenafspraak: het realiseren van 100.000 garantiebanen voor arbeidsgehandicapten. Werkgevers met een ambitie om in 2016 in ieder geval 1 baan te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking, ontmoeten elkaar in het nieuwe netwerk ‘’de 99vanZuid-Kennemerland&IJmond’’.

De 99van is een netwerk van, voor en door werkgevers en geïnitieerd door het landelijke werkgeversnetwerk de Normaalste Zaak, dat zich inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt. Aanjagers van het netwerk vanuit regionale bedrijven (Tata Steel, MSD, Spaarnelanden, Rabobank, Post NL), de gemeenten, ondernemers (VanDerEng BV), MKB Haarlem, OV IJmond en WSP Zuid-Kennemerland en IJmond zetten zich hier actief voor in.

Vandaag wordt de website van de 99vanZuid-Kennemerland&IJmond gelanceerd. Op deze website worden de aangesloten werkgevers van de 99vanZKIJ gepresenteerd die aan de slag gaan met een inclusieve arbeidsmarkt en daar ambassadeur voor willen zijn. Werkgevers van het netwerk delen hun ervaringen, best practices en activiteiten. Ook de maandelijks kennissessies en workshops worden via deze website met alle partners gedeeld. De officiële kick off van het netwerk vindt plaats op dinsdag 31 mei 2016. Alle (potentiële) partners van dit netwerk zijn hier van harte welkom.

De website laat zien dat werken met werknemers met een arbeidsbeperking rendeert en inspireert andere werkgevers. Ondertussen dragen de kennismakingsverhalen en best practices bij aan het oplossen van praktische belemmeringen en knelpunten. Door gezamenlijk kennis en ervaring te delen, elkaar en andere werkgevers aan te moedigen, bouwen we aan een inclusieve arbeidsmarkt in Zuid-Kennemerland & IJmond.

Wilt u ook een bijdrage leveren en uw ervaring zichtbaar maken? U kunt zich hier melden en wij nemen contact met u op.

Iris van der Marel
Regiocoördinator 99 van Zuid-Kennemerland & IJmond

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken