MKB Masterclass: Het nieuwe ontslagrecht, laat u goed informeren!

 In
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - -
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


Ketenregeling
Zo wijzigt de ketenregeling waardoor straks al sprake is van een contract voor onbepaalde tijd als een periode van twee jaar is verstreken na het aangaan van verschillende contracten voor bepaalde tijd of als na een derde contract een vierde is gevolgd met een tussenpoos van minder dan zes maanden. Als u uw flexibele schil wilt houden, is het dus zaak dat u nagaat of u hinder zult ondervinden van de nieuwe regelgeving en of u al voor 1 juli 2015 contracten moet laten aflopen.

Ontslagregeling
Daarnaast zal door invoering van de transitievergoeding een ontslagregeling na 1 juli 2015 in de regel goedkoper worden, maar wordt het lastiger om afscheid te nemen van medewerkers als geen sprake is van een overtuigende ontslagnoodzaak. Dat zou er ook voor kunnen pleiten om in die gevallen juist zaken te doen met de betrokken werknemer vóór 1 juli 2015.

Concurrentiebeding/proeftijd/aanzegplicht
Per 1 januari 2015 staan er met betrekking tot het concurrentiebeding en de proeftijd wijzigingen op stapel en wordt per diezelfde datum een aanzegplicht geïntroduceerd voor het beëindigen of voortzetten van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

WW
Tot slot wijzigt ook de WW. Zo wordt de duur van de WW uitkering gefaseerd terug gebracht van 38 naar 24 maanden, wordt de opbouw van de WW gewijzigd en verandert het begrip passende arbeid.

Veel veranderingen dus…
Wat betekent deze nieuwe wet voor u als werkgever? Graag willen wij u uitnodigen om deze masterclass bij te wonen. Interesse? Schrijf snel in, er is ruimte voor max. 25 deelnemers!

Datum: Woensdag 10 september 2014
Aanvang: 16:30 uur Start: 17:00 uur
Locatie: UWV, Jansweg 15, 2011 KL, Haarlem
Klik hier voor de routebeschrijving
Deelname: gratis

Na afloop van de masterclass biedt UWV, Pot Jonker Advocaten en MKB- Haarlem u een borrel aan. Er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 25 deelnemers) beschikbaar, dus meld u snel aan!

Klik hier om u aan te melden.

Graag tot woensdag 10 september 2014!

Met vriendelijke groet,

Véza Vos
Pot Jonker Advocaten

UWV
Sepideh Naiemasa

Rosalie Smit
MKB-Haarlem
 

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken