Valerié Vallenduuk is Haarlemmer van het jaar geworden!

 In Nieuws

Valérie Vallenduuk is Haarlemmer van het Jaar geworden van de verkiezing georganiseerd door het Haarlems Dagblad. Daarin worden mensen die zich in 2015 hebben onderscheiden in het zonnetje worden gezet.
Redactiechef Bill Meijer maakte vrijdagavond in café de Lange Heer bekend wie met de eer ging strijken. Het was een spannende strijd. Valérie, bekend van Haarlem Valley waarmee zij startende jonge bedrijven in contact brengt met investeerders, won met ongeveer veertig stemmen verschil van de Zandvoortse predikant Teunard van der Linden, die ongeveer 750 stemmen binnenhaalde.

Boek
Nummer drie was scheidend burgemeester Bernt Schneiders met 550 stemmen. Teunard van der Linden, ook leraar op een middelbare school, publiceerde vorig jaar een onthullend boek over het besmette oorlogsverleden van Zandvoort.
Valérie zei ongelooflijk blij te zijn met de prijs, onder andere een kunstwerk van kunstenares Jolanda Prinsen. Zij houdt wel van een wedstrijdje en heeft stevig gelobbyd om veel stemmen binnen te halen. Ook via MKB Haarlem en andere netwerken heeft ze haar best gedaan. ,,De stemmen komen zelfs uit de Achterhoek’’, bekende ze. Toen ze bij een in de krant gepubliceerde tussenstand vlak achter Teunard van der Linden bleek te staan, heeft ze nog extra haar schouders eronder gezet.
Burgemeester Bernt Schneiders grapte bij de uitreiking dat er nog wel een vacature is in het Haarlemse gemeentebestuur, maar Valérie wil nog even haar kruit droog houden. ,,Daar ben ik nog te jong voor”, zei de 34-jarige Haarlemse.

Steun
De andere vijf kandidaten vergaarden ook veel steun van de ongeveer 3.500 stemmers. Het gaat om Peggy Donker die taallessen aan vluchtelingen heeft opgezet.


Bron en Fotografie: Haarlems Dagblad

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken