Nieuwe regels voor contractstermijnen zakelijke verzekeringen

 In Nieuws

Zakelijke schade- en inkomensverzekeringen die sinds 1 juli 2011 zijn afgesloten, vallen automatisch onder de regels uit de nieuwe gedragscode. Voor verzekeringen die al vóór 1 juli 2011 zijn afgesloten, geldt dat de gedragscode van toepassing wordt per eerstkomende verlenging na 1 juli 2011.

De gedragscode houdt kort gezegd in dat voor nieuwe verzekeringen de maximale contractstermijn drie jaar is. Als de einddatum van de verzekering in zicht komt, krijgt de klant de keuze of zijn verzekering automatisch wordt voortgezet als een direct opzegbaar jaarcontract of dat hij een nieuwe verzekering afsluit met zijn verzekeraar voor een bepaalde periode. Verzekeraars vinden het hanteren van kortere contractstermijnen relevant voor zowel de particuliere als de zakelijke klant. Voor particuliere verzekeringen is op 1 januari 2010 al een gedragscode in werking getreden. De regels gelden voor alle bij het verbond van verzekeraars aangesloten partijen.

Enkele voorbeelden waarvoor de gedragscode van toepassing is:

– Een zelfstandig ondernemer die een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit.
– MKB’er die een ziekteverzuimverzekering afsluit voor zijn personeel.
– MKB’er/Zzp’er die voor het bedrijf een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, een opstal-, en een inventaris goederenverzekering afsluit.

Onze medewerkers van de afdeling Verzekeringen vertellen u graag meer over de nieuwe regels.

Peter Deen/Willem Boekelaar
Specialist Verzekeren
Rabobank Haarlem en Omstreken
Verzekeringen
www.rabobank.nl/haarlem
023-5120460

 

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken