De derde editie van ondernemerswedstrijd Haarlem Inc is van start!

 In Nieuws

De uiteindelijke winnaar krijgt een ‘bedrijfsstart met voorsprong’. “Ondernemen begint bij een goed idee en met toewijding van de ondernemer. De geselecteerde deelnemers krijgen een eigen coach toegewezen door de Rabobank of MKB-Haarlem voor persoonlijke begeleiding tijdens de wedstrijd. Een deskundige jury selecteert en beoordeelt uiteindelijk de ingediende ideeën”, legt Remco van Musscher van Haarlem Inc uit. “Uit eerdere edities is gebleken dat er behoefte is om plannen te laten toetsen door investeerders. Informal investors kijken daarom dit jaargang over de schouders van de kandidaten mee”.

 

Haarlem Inc is een samenwerkingsverband van de Haarlemse bedrijven en organisaties Rabobank Haarlem en Omstreken, Pré wonen, Pot Jonker Seunke Advocaten, Haarlems Dagblad, Inholland Haarlem, Stichting FIT, MKB-Haarlem en Young MKB-Haarlem. De organisatie heeft als doel het stimuleren van ondernemerschap in Haarlem en bedrijvigheid tot op wijkniveau aan toe.

 

De uiteindelijke winnaar krijgt – naast praktische ondersteuning – ook adviesuren een waardecheque en gesponsorde bedrijfshuisvesting bij Pré Wonen. De maandwinnaar krijgt een coach aangeboden, een lidmaatschap bij Young MKB Haarlem en wordt uitgelicht in het Haarlems Dagblad. Bovendien krijgt de kandidaat een juridisch adviesgesprek met Pot Jonker Seunke Advocaten. Het gehele prijzenpakket is vinden op www.haarleminc.nl.

 

Economie stimuleren
Haarlem Inc is erop gericht om ondernemerschap in Haarlem te bevorderen. Haarlem heeft namelijk behoefte aan nieuwe bedrijven, om de stad in de toekomst te laten groeien en om activiteit in de stadsdelen te bevorderen. Het te winnen prijzenpakket helpt bij de start van een nieuwe onderneming. Het bewijs hiervan zijn de winnaars van voorgaande jaren; de Logobus en Tweetjemee.

 

Mede-initiatiefnemer Rosalie Smit van MKB-Haarlem: “Haarlem huisvest vele honderden potentiële ondernemers die met het idee rondlopen om voor zich zelf te starten. Neem alleen al de specialisten binnen de Haarlemse creatieve industrie die met dank aan het beleid van de gemeente Haarlem sterk groeiende is. Juist nu is het belangrijk dat nieuwe starters impulsen geven aan de regionale economie. Haarlem Inc geeft net dát zetje in de rug om ideeën om te zetten in ondernemerschap.” Meedoen aan de wedstrijd bevordert het netwerk van de deelnemers, die hiermee nieuwe en interessante relaties opdoen. Via de website kunnen geïnteresseerden zich inschrijven.

 

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken