‘Stichting Beter op Weg’ een feit.

 In

De Stichting Beter op weg’ zet zich in om het duurzame woon-werkverkeer voor grote en kleine bedrijven gelegen in de Waardepolder te stimuleren. Aanleiding is groen licht voor de bouw van een fietsbrug over de Industriehaven als directe ontsluiting van het hartje centrum van Haarlem met het Figee terrein in de Waardepolder.

Om werkgevers en werknemers hierin mee te nemen hebben de wethouders van duurzaamheid en Economie, respectievelijk Cora-Yfke Sikkema en Joyce Langenacker ervoor gekozen een Stichting beter op weg in het leven te roepen. In het bestuur hebben Bruno Giebels , voorzitter IKH, Faridah Azimullah MKB-Haarlem en Hans Groen, Voorzitter Eigenaren van Figee zitting genomen.

Woon-werk verkeer
Waar gaat het nu precies om? Het idee is bedrijven, werkgevers en werknemers uit te nodigen om op een andere manier dan met de auto naar het werk te gaan in de Waardepolder.  Het mooiste is om gebruik te maken van de fietsbrug die hartje stad direct met het Figee terrein verbindt, dan wel door gebruik te maken van het OV of nieuwe manieren van vervoer zoals elektrische taxi’s, shuttle bussen en meer.

Speciale App Woon-werk verkeer
Voor de diverse vervoersopties is een App ontwikkeld die de gebruikers via hun werkgever aangereikt kunnen krijgen boordevol informatie over het aantal kilometers dat je in de spits fietst. De App geeft bovendien informatie over hoeveel sneller, duurzamer en fitter je wordt door de fiets boven een ander vervoermiddel te kiezen. Een vergelijkbare App wordt gemaakt voor het OV vervoer en andere duurzame alternatieven.

De brug zal naar de huidige verwachtingen  begin 2018 gereed zijn.

Voor meer informatie en vragen kijk op de website www.beteropweg.nl

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken