Raadsmarkt over regionale visie bereikbaarheid

 In
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - -
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


Eind 2010 presenteerden de wethouders verkeer en vervoer in de regio Zuid-Kennemerland hun gezamenlijke aanzet voor een ‘Regionale visie op bereikbaarheid’.
De speerpunten van de wethouders waren:

  • Een volwaardige ringstructuur voor de auto om de regio en om Haarlem heen met goede verbindingen naar de stad en de regio. Een ringstructuur leidt auto’s om de stad in plaats van er dwars doorheen
  • Een goede ontsluiting van de regio en de Haarlemse binnenstad met Hoogwaardig openbaar Vervoer(HOV)
  • Weliswaar strikt gezien buiten de regio, maar van groot belang: een goede HOV-verbinding richting de Zuidas, Schiphol en Amsterdam-Zuidoost.

In de tweede helft van maart worden de gemeenteraden in de regio gevraagd om de bereikbaarheidsvisie vast te stellen. Vooruitlopend op de behandeling in de raadscommissie Beheer en de gemeenteraad, organiseert de gemeenteraad een informatieve en opinierende bijeenkomst.
De gemeenteraad nodigt geïnteresseerde Haarlemmers en organisaties van harte uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 10 maart van 17.30 tot 19.00 uur in het Stadhuis.

Als u wilt deelnemen aan deze bijeenkomst, kunt u zich aanmelden door e-mail te sturen naar griffiebureau@haarlem.nl, of te bellen naar 023-5113034.

Recente berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken