Gratis advies gesprek voor MKB-Haarlem ondernemers

In

Tips voor MKB’ers om je liquiditeit te managen.

Een gratis adviesgesprek van een uur om de financiën goed door te nemen en efficiency aan te brengen.

De coronacrisis heeft grote invloed op ons dagelijks leven. Zowel zakelijk als privé zal er de komende periode een hoop veranderen. Opdrachten en afspraken worden afgezegd, klanten kunnen niet (op tijd) betalen en in- en verkoop verloopt moeizaam. Het is als MKB’er nu meer dan ooit belangrijk om te weten hoe je bedrijf er de komende maanden voorstaat.

Liquiditeitsproblemen komen echter ook voor bij bedrijven die juist snel groeien. Ondanks groei en winsten kan je liquiditeit een probleem zijn, omdat veel geld vastzit in debiteuren en voorraden.

Het is belangrijk dat je een duidelijk financieel overzicht hebt. In goede tijden helpt dit je verstandig om te gaan met je geld en in onzekere en slechte tijden weet je waar je aan toe bent en waar je bij moet sturen.

Liquiditeitsmanagement is simpelweg het planmatig beheren van geld dat je bedrijf inkomt en uitgaat. Je kijkt systematisch vooruit naar je saldo aan liquide middelen. Voor veel bedrijven is het een vast onderdeel van de bedrijfsvoering, maar hoe zorg je nu dat je je liquiditeit zo goed mogelijk kunt managen?

Arnoud Doornbos directeur van SmartFunding Haarlem (Commissie MKB Financieringen) geeft MKB ondernemer  tips om de liquiditeit te managen.

Een uur gratis adviesgesprek wordt aan MKB’ers aangeboden om de financiën goed door te nemen en efficiency aan te brengen.

Om de MKB bedrijven tegemoet te komen in deze coronacrisis zal er voor eventuele vervolg adviezen een sterk gereduceerd uur tarief gehanteerd gaan worden.

Voor vragen of advies over financiering kun je altijd contact opnemen met SmartFunding via +31 6 8394 1699 of a.doornbos@smartfunding.nl