Alternatieve financiering of non-bancaire financiering?

 In

Er wordt vaak gesproken over bancaire financiering en alternatieve financiering. De term alternatief is echter niet altijd passend. Beter is om te spreken van non-bancaire financiering, aangezien dit zeker in crisistijd een goede optie is.

Alternatieve financiering is eigenlijk een rare term. Het lijkt alsof je afwijkt van de norm, maar dat is niet per se zo. Soms past de zogeheten alternatieve financiering domweg beter bij jouw onderneming en financieringsvraag. Veel passender is dan ook om te spreken non-bancaire financiering.

De juiste term maakt in de praktijk een groot verschil. ‘Alternatief’ suggereert dat er eerst naar een gangbaardere oplossing gekeken moet worden. Het is dan ook vaak zo dat ondernemers met een financiersvraag willen weten bij welke alternatieve financier ze terecht kunnen nadat een bancaire financiering is afgewezen. Niet alleen is je financieringsvraag dan al eens afgewezen, je beperkt jezelf in eerste instantie al in je opties. Kijk welke financieringsvormen voor jouw bedrijf interessant zijn, of deze nu bancair zijn of niet. Je vergroot zo de kans op een succesvolle financiering.

Financiering in crisistijd

Cruciaal in tijden van crisis is snelheid van handelen. Non-bancaire financiers hebben als groot voordeel dat zij snel kunnen schakelen en financiering beschikbaar kunnen stellen. Uiteraard moet een organisatie wel perspectief hebben om in aanmerking te komen voor een financiering en maken non-bancaire financiers hun eigen afwegingen. Er is echter een groot aanbod van gespecialiseerde aanbieders, de een richt zich op kortlopende financieringen tot € 250.000,-, de ander op langlopende, risicodragende financieringen en een hoop aanbieder vallen er tussenin.

Zoals SmartFunding Haarlem e.o. directeur Arnoud Doornbos eerder al opmerkte, blijft het in de kern vooral belangrijk dat ondernemers goed advies inwinnen wanneer zij financiering regelen: “Zeker als je alternatieve financiers gaat bekijken is het belangrijk om jezelf goed te laten adviseren. Welke financieringsvorm voor jouw bedrijf interessant is en op welke manier je ondernemingsstructuur aangepast kan worden om rentes en aflossingen betaalbaar te houden bepaalt uiteindelijk het succes van de financiering. Een goede adviseur geeft daarbij zeker aan of een financiering voor jouw bedrijf (nog) te vroeg of te risicovol is.

Of je nu bancair of non-bancair financiert, het belangrijkste is dat we allemaal zo goed mogelijk uit deze crisis komen. Mocht jij door het coronavirus behoefte hebben aan financiering, dan staan wij voor je klaar. Samen staan we sterk.

Voor advies of vragen kun je altijd contact opnemen met SmartFunding Haarlem e.o. via +31 6 8394 1699 of arnoud.doornbos@smartfunding.nl.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Start met typen en druk op enter om te zoeken